Eerste fase werkzaamheden Schelkensbeek afgerond

14-05-2020 240 keer bekeken 0 reacties

De herprofilering van een aantal watergangen in het gebied Meerlebroek tussen de Sint Willibrordusdijk en de A73 en het vergroten, verleggen en verwijderen van een aantal duikers – verbindingsbuizen tussen sloten – is klaar.

Daarmee zijn de in Projectplan Waterwet Schelkensbeek Fase 1 beschreven werkzaamheden door Waterschap Limburg afgerond. De voorbereidingen voor de tweede fase van dit gebiedsproject zijn in volle gang.

Josette Van Wersch, bestuurslid Waterschap Limburg: β€œMet de afronding van de eerste fase van dit gebiedsproject is een klimaatbestendig watersysteem rondom de Schelkensbeek weer een stap dichterbij. De uitgevoerde werkzaamheden behoren tot een maatregelenpakket waar omwonenden actief over hebben meegedacht. Ook in de volgende fase werken we weer nauw samen met de omgeving. Dan zorgen we ervoor dat ook in het gebied rondom de Vuilbeek en de Gansbeek ons watersysteem beter bestand is tegen heftige buien en treffen we maatregelen om in tijden van droogte water langer vast te kunnen houden. Denk bijvoorbeeld aan maatregelen als het herprofileren van watergangen, het verleggen en verwijderen van duikers, het aanbrengen van stuwen en waterscheidingen en het verbeteren van het bestaande retentiegebied. Naar verwachting worden de plannen daarvoor komend najaar ter inzage gelegd. Voor die tijd bespreken we de plannen natuurlijk met de direct betrokkenen.” De vorm van die bespreking hangt af van de coronarichtlijnen. De uitvoering van de tweede fase van gebiedsproject Schelkensbeek is voorzien voor maart 2021.

Op de foto: Plaatsing nieuwe duiker in watergang tussen de st. Gerlachusdijk en de A73

0  reacties

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen