Positief verlopen Inloopbijeenkomst aanpak klimaatbestendigheid Schelkensbeek

ProfielfotoKevin Heuts 05-08-2019 577 keer bekeken 0 reacties

Tijdens de inloopbijeenkomst van 25 juli bestond de mogelijkheid om het Ontwerp Projectplan Waterwet en het Ontwerp Leggerbesluit in te zien, vragen te stellen over de betekenis voor de eigen situatie en kon er hulp bij het eventueel opstellen van een zienswijze gevraagd worden.

Samen met de streek is voor het gebiedsproject Schelkensbeek gekeken naar wat de beste oplossingen zijn om het gebied klaar te maken voor het veranderde klimaat. In de uitwerking van deze oplossingen is onderscheid gemaakt naar Fase 1 (de relatief snel uit te voeren maatregelen) en Fase 2 (de overige maatregelen).

Deze bijeenkomst betrof enkel de uitvoering van Fase 1. De daarin genoemde maatregelen betreffen het vergroten, verleggen en verwijderen van een aantal duikers en de herprofilering van een aantal watergangen in het Meerlebroek gebied tussen de Sint Willibrordusdijk en de A73. De uitvoering van Fase 2 is voorzien voor het einde van 2020 / begin 2021.

Ondanks het warme weer vonden enkele inwoners toch de weg naar De Troubadour, waar de inloopbijeenkomst plaats vond. De bijeenkomst werd goed ontvangen door de aanwezigen en dus een stap in de goede richting voor het klimaatbestendig maken van de Schelkensbeek.

Was u niet in de gelegenheid om de bijeenkomst bij te wonen?

Mocht u deze dag niet in de gelegenheid zijn geweest om de inloopbijeenkomst bij te wonen, kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Anouk Dewitte, 06-11201595, a.dewitte@waterschaplimburg.nl. Dan wordt er samen met u naar een oplossing gezocht.

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen