Onderwerpen die onder meer aan bod kwamen: waterkwaliteit, -kwantiteit en de hoogte van de (grond)waterstand. Klik hier voor de presentatie en hier voor het verslag van de avond. Vanuit de deelnemers kwamen diverse ideeën naar voren. Zoals de wens voor een in te stellen klankbordgroep en de hoop op een goede samenwerking tussen alle partners. Vooral ook met partijen die eerder dezelfde problematiek onderzochten. Ook werd gevraagd of olifantsgras (een rietachtig gewas) misschien een goede waterremmende oplossing zou kunnen zijn.
Project biedt kansen
Het project Liquid Commons Noordal koppelt waterproblematiek aan andere relevante thema’s in de regio. Met volop kansen voor ecologisch herstel, ondernemerschap en sociale samenhang. Daar wordt iedereen beter van: inwoners en bezoekers, agrariërs en andere ondernemers, én de natuur.
Hoe nu verder?
Alle suggesties worden meegenomen en door de projectgroep verwerkt in een aantal voorstellen. Deze plannen worden het eerste kwartaal van 2025 aan de bewoners gepresenteerd. Vervolgens wordt de voorkeursvariant uitgewerkt.
Partners
Liquid Commons Noordal is een gezamenlijk initiatief van de partners: de gemeente, WL, LLTB en Natuurmonumenten. Bureau Kragten ondersteunt Liquid Commons Noordal onder meer bij het opstellen het Voorlopig Ontwerp (VO). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie.