Regelmatige afstemming tussen gebiedsprojecten

Irenka van den Hout 07-07-2020 114 keer bekeken 0 reacties

Binnen de grenzen van gemeente Peel en Maas lopen twee grote gebiedsprojecten: het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) en Gebied Kwistbeek. Deze projecten raken elkaar bij de Ingweg. Daarom overleggen medewerkers van beide projecten regelmatig met elkaar. Zo ook op maandag 6 juli.

Toen stond onder meer de onderlinge afstemming van opdrachten aan aannemers op de agenda. Het waterschap is namelijk voornemens om het profiel van de Kwistbeek tussen de Ingweg en de bestaande dijk in het najaar aan te passen zodat de beek goed beheerd en onderhouden kan worden totdat de plannen van het HWBP gereed zijn. Ook stonden de medewerkers van gemeente en waterschap stil bij de invulling van het gebied van de Bong tot aan de dijk in Baarlo. Denk aan het ontwerpen van een ommetje en educatieve voorzieningen.

Waar ligt de grens?
Het project Gebied Kwistbeek loopt vanaf de Ingweg in Baarlo tot aan Helden. De Kwistbeek-opgave, die integraal wordt meegenomen in de hoogwaterbeschermingsopgave, loopt vanaf de Ingweg tot aan de Maas. Gebied Kwistbeek gaat over de herinrichting en het klimaatbestendig maken van de Kwistbeek vanaf de Ingweg tot aan Helden. Het HWBP-project gaat over de bescherming tegen hoogwater in het winterbed van de Maas en het herstel van de monding van de Kwistbeek.

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen