Besluiten Waterschap Limburg en Gemeente Peel en Maas

Irenka van den Hout 07-07-2020 124 keer bekeken 0 reacties

Na veel voorbereiding samen met inwoners, ondernemers en gebruikers, stond de afgelopen tijd in het teken van formele besluitvorming. Het Ontwerp Projectplan Waterwet Herinrichting Kwistbeek en het Ontwerp Omgevingsplan hebben ter inzage gelegen. De afgelopen weken hebben het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg en de raad van gemeente Peel en Maas de plannen vastgesteld. De definitief vastgestelde plannen liggen van 14 juli tot en met 24 augustus ter inzage.

Inzien plannen
Het Projectplan Waterwet is met ingang van 14 juli in te zien op https://www.waterschaplimburg.nl/actueel/bekendmakingen, maar ook te vinden op dit platform, op het tabblad ‘Documenten'. Het Omgevingsplan is te bekijken op https://www.peelenmaas.nl/ of https://www.ruimtelijkeplannen.nl/ via plannaam ‘Omgevingsplan Kwistbeek’ of plannummer NL.IMRO.1894.BPL0223-VG01.
Op afspraak kunt u de documenten ook op papier komen inzien in:
- het waterschapsgebouw, Maria Theresialaan 99 in Roermond, afspraak te maken via telefoonnummer 088 – 88 90 100 of
- het Huis van de gemeente Peel en Maas, Wilhelminaplein 1 in Panningen, afspraak te maken via telefoonnummer 077 – 30 66 666.

Vervolg
In het najaar start Waterschap Limburg met de herinrichting van Gebied Kwistbeek. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2021 klaar. De kans op wateroverlast in het beekdal tussen de Stogger in Helden en de Maas in Baarlo neemt daarmee aanzienlijk af. Met de werkgroepen gaan we de komende periode bekijken hoe we de biodiversiteit in bepaalde delen verder kunnen vergroten. 

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen