Raad stemt in met omgevingsplan Gebied Kwistbeek

Irenka van den Hout 23-06-2020 56 keer bekeken 0 reacties

De raad van Peel en Maas heeft op 23 juni ingestemd met het omgevingsplan voor Gebied Kwistbeek. Op 7 juli neemt het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg een besluit over het Projectplan Waterwet voor Gebied Kwistbeek.

Gemeente Peel en Maas en Waterschap Limburg trekken samen op bij de herinrichting van de Kwistbeek. Het gebied waar het om gaat is het dal van de Kwistbeek, vanaf de oorsprong van de beek in Helden tot aan de Ingweg (de dijk) in Baarlo. Met de herinrichting willen gemeente en waterschap de kans op wateroverlast, met name bij Soeterbeek, verkleinen en de kwaliteit van het gebied versterken door o.a. vergroting van de biodiversiteit én de recreatieve mogelijkheden.

Start werkzaamheden
Het waterschap wil graag in het najaar starten met de herinrichting om een klimaatbestendige beek te kunnen realiseren. De Baendj wordt ingericht als overloopgebied (buffer) en de stuw bij Dekeshorst wordt verwijderd. Ook worden duikers vervangen en oevers versterkt. Bij de watermolen in Baarlo komt een bypass te liggen..

Beide definitief vastgestelde plannen liggen met ingang van 14 juli 6 weken ter inzage.

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen