Communicatie in coronatijd

Irenka van den Hout 11-05-2020 101 keer bekeken 0 reacties

Wat te doen als je je plannen voor de herinrichting van een gebied wegens omstandigheden niet persoonlijk kunt toelichten? Dan is het zoeken naar alternatieven. Voor Gebied Kwistbeek kozen gemeente Peel en Maas en Waterschap Limburg voor publicatie van een lijst met circa 50 veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden, een instructievideo om belangstellenden de weg te wijzen in het Ontwerp Omgevingsplan, een gefilmde toelichting op het Ontwerp Projectplan Water én een extra nieuwsbrief. De

Het Ontwerp Omgevingsplan en het Ontwerp Projectplan Water werden op de reguliere kanalen gepubliceerd – op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.officielebekendmakingen.nl – én op Met Elkaar. Op dat platform werken gemeente, waterschap en betrokken inwoners al vanaf de start van het gebiedsproject samen. Door middel van nieuwsbrief over Gebied Kwistbeek en berichten op de Facebook-kanalen van gemeente, waterschap en de dorpsoverleggen van Baarlo en Helden werden inwoners van Peel en Maas op de publicaties geattendeerd.

Veel belangstelling
Het Ontwerp Projectplan Waterwet werd bijna 120 keer van Met Elkaar gedownload. “Dat is veel, gezien het aantal actieve gebruikers – 188 - van dit platform, waarop ook andere gebiedsprojecten van ons staan,” licht Anouk Dewitte, omgevingsmanager bij Waterschap Limburg, toe. De gefilmde toelichting op het Ontwerp Projectplan werd meer dan 300 keer bekeken. “Ook waren we natuurlijk telefonisch en per e-mail bereikbaar voor vragen. Daar heeft ook een aantal mensen gebruik van gemaakt.”

Vraag en antwoord
Het Ontwerp Omgevingsplan werd twintig keer vanaf Met Elkaar binnengehaald. De bijbehorende instructievideo werd rond de tachtig keer bekeken. Ook het document met de veelgestelde vragen werd ongeveer 20 keer gedownload. “Gedurende de terinzageperiode hebben we naar aanleiding van binnengekomen vragen dit document twee keer aangevuld,” vertelt Carla Duijf, projectleider bij gemeente Peel en Maas. 

Uw mening telt
Graag horen Anouk en Carla of de geboden informatie voldoende is geweest zodat zij uw ervaring mee kunnen nemen in het vervolgtraject. Wilt u daar uw mening over kwijt? Dan kunt u reageren op deze poll. Bij voorbaat hartelijk dank!

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...

Over Met elkaar

Samen met elkaar zetten we ons graag in voor voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water. Hier lees je over projecten bij jou in de buurt en kun je meewerken aan oplossingen die Limburg waterbestendig maken. Lees meer >

 

 

 

 

Cookie-instellingen