De bijeenkomst vindt plaats bij de Brede Maatschappelijke Voorziening Spaubeek (BMV), Musschenberg 28, 6176 BD te Spaubeek. De uitnodigingsbrieven hiervoor zullen binnenkort op de deurmat vallen. U bent uiteraard ook welkom als u geen brief heeft ontvangen.
Klik hier om je aan te melden.
Wat ging vooraf
Sinds begin dit jaar werken gemeente en waterschap samen om de kans op wateroverlast in het projectgebied te verminderen. In april vond een eerste inwonersbijeenkomst plaats. Vervolgens zijn diverse gesprekken gevoerd aan de keukentafel, met zowel inwoners als grondeigenaren.
Kansenkaart
Alle wensen en ideeën, die de afgelopen tijd zijn opgehaald, zijn door het team nader onderzocht. Zo is onder meer gekeken naar de haalbaarheid van die ideeën en wensen. Dit heeft geresulteerd in een zogenaamde kansenkaart. De kansenkaart laat zien welke mogelijke maatregelen onderzocht zijn die veelbelovend lijken om de kans op wateroverlast te verkleinen.
Inmiddels zijn een verschillend aantal maatregelen in kaart gebracht. Denk hierbij aan het aanleggen van nieuwe regenwaterbuffers, het vergroten van bestaande regenwaterbuffers en het omleiden van afstromend water. Op de kaart staat een grote hoeveelheid maatregelen, of deze maatregelen daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden, hangt af van meerdere factoren. Denk aan de medewerking van de grondeigenaar, regels rondom natuur en milieu en benodigde vergunningen.
Kom langs wanneer het u past
Tijdens de inloopbijeenkomst bent u welkom op een tijdstip dat het u past, wij zijn tussen 16:00 en 20:00 uur aanwezig in het BMV te Spaubeek. Medewerkers van de gemeente en het waterschap staan voor u klaar om de kansenkaart toe te lichten, maar ook om uw vragen over deze maatregelen te beantwoorden.
Aanmelden kan via deze pagina.
Hoe nu verder?
De kansen, die op de kaart zijn gepresenteerd, worden de komende maanden verder afgewogen en vertaald naar een maatregelenpakket. Kansen zoals het omleiden van water vragen bijvoorbeeld om verdere studie óf ze technisch haalbaar zijn. Daarna kunnen we pas in overleg gaan met de grondeigenaren of er ruimte vrij gemaakt kan worden voor deze maatregelen.
De planning van het project is onder meer afhankelijk van de medewerking van grondeigenaren, want zonder ruimte zijn veel maatregelen niet te nemen. Voor een aantal maatregelen op eigen terrein van het waterschap of de gemeente, start de inventarisatie welke onderzoeken nodig zijn voordat een vergunning aangevraagd kan worden.
Altijd in contact
Wij willen contact met u houden. Daarvoor gebruiken we deze projectsite. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief, dan hoeft u niets te missen. Liever persoonlijk contact? Dat kan via onze omgevingsmanager Christel Aelen. Christel is bereikbaar op 06-43414887of via c.aelen@waterschaplimburg.nl.
Graag tot ziens op 5 November.